הכתבה הזאת תגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שתאכלו אטריות מוכנות שוב

אטריות להכנה מהירה הן מצרך חירום במזווה האוכל של כולנו, הן אומצו בלית ברירה על ידי סטודנטים, חיילים ותלמידים רעבים המחפשים אחר אוכל זמין חם. אטריות מוכנות מגיעות בשלל מנות, שקיות או מארזי קלקר וכולן אבל כולן לא דורשות יותר מכמה דקות להכנה. פתרונות מהירים להכנת אוכל חם נראים לאנשים רבים אטרקטיביים מאוד ברגעים מסוימים בהם שיקולי זמן עומדים על הפרק, אולם ההשפעות הנלוות יכולות להיות הרסניות. מחקרים מראים כי אטריות מוכנות יכולה להיות מזיקות לבריאות יותר משנרצה להאמין, לפניכם כמה סיבות מבוססות על מחקרים למה כדאי להתרחק מאטריות מוכנות.

ברוכים הבאים למועדון החברים שלנו, שלחנו לך הודעה מיוחדת!
אנו ממליצים להוסיף את כתובת האימייל שלנו לאנשי הקשר כדי שלא תפספסו את האימיילים שלנו. אנו מפרסמים תוכן ייחודי גם בדף הפייסבוק שלנו, אתם מוזמנים לעקוב אחרינו.
הפכו לגרסה הטובה ביותר של עצמכם ב-30 ימים. קבלו בחינם מדריכים להתעשרות, חיים בריאים, מערכות יחסים מוצלחות ואפקטיביות
הכניסו את כתובת האימייל אליה תרצו שנשלח לכם תוכן משנה חיים לחברים בלבד.

אטריות מוכנות מעלות את הסיכון לתסמונת מטבולית אצל נשים

תהליך ההכנה של האטריות המוכנות נעשה על ידי טיגון בזק של אטריות וייבוש מהיר, לאחר מכן הן נארזות בתוספת שקי תיבול שונים. גם בתוכן האטריות וגם בשקי התיבול תוכלו למצוא חומר הנקרא מונוסודיום גלוטמט (MSG) שהוא מלח נתרן העשוי מחומצה גלוטמית וכיום הוא משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. לעיתים קרובות תוכלו להבחין בסימון 621E על גבי האריזה שיציין כי ישנה נוכחות של חומר מלאכותי לשיפור הטעם. חומרים כמו מונוסודיום גלוטמט מיועדים להעצים טעמים וליצור טעמים ללא הרכיב המקורי עצמו, משמע ללא כל ערך תזונתי עשיר. בנוסף תוכלו למצוא חומרים אלו גם במסטיקים, חטיפים ושאר המזונות המעובדים הקיימים בשוק, חומרים אלו מנסים לשמר לחקות ולרכז טעמים קיימים ללא שימוש בחומרים מזינים. (לדוגמה – מסטיק בטעם תות) בנוסף, נתון חשוב שיש להתייחס אליו הוא כמות הנתרן המקסימאלית שמומלצת לצריכה יומי על פי נתוני מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), הכמות עומדת על פחות מ-2,300 מיליגרם ביום לאדם בריא וכ-1,500 מיליגרם לאנשים עם נטייה או סיכון לחלות במחלות שונות. שימו לב ! במנת אטריות מוכנות אחת תוכלו למצוא בממוצע כ-2,700 מ"ג נתרן שזה הרבה יותר מהכמות המקסימאלית שמומלצת לצריכה ביום! כך למעשה בלי שאכלנו אף ארוחה נוספת כבר עברנו את הכמות המקסימאלית שמומלצת.

עשוי לעניין אתכם גם:

זה בהחלט לא נגמר כאן, על פי מחקר שנעשה על ידי "Journal of Nutrition", נשים שצרכו אטריות מוכנות הגדילו באופן משמעותי את הסיכויים לפתח תסמונת מטבולית, ללא קשר לכמות הצריכה או לאופי התזונה שלהן.

אנשים הסובלים מתסמונת מטבולים נוטים לפתח יותר מחלות כרוניות כמו מחלות לב, סוכרת ושבץ. המחקר קבע כי נשים בעלות סיכון מוגבר לחלות בתסמונת מטבולית בשל השינויים ההורמונאליים וקצב החילוף החומרים המשתנה בהשוואה לגברים, בנוסף, הממצאים הראו שכל הנשים שצרכו אטריות מוכנות זכו לעליית גבוה של מלחים במחזור הדם, צברו שומן רווי ורמת הכולסטרול ה"רע" בגופן עלתה.

אטריות מוכנות מכילות (Tert-Butylhydroquinone (TBHQ

TBHQ הוא תוצר לוואי כימי המגיע מתעשיית הנפט ומשמש תוסף מזון זול לשימור מזון. מחקר מאת בית החולים של מסצ'וסטס, נערך במטרה לברר מה קורה לאטריות המוכנות שעות לאחר שצרכו. בעזרת מצלמת גלולה זעירה שנבלעה לאחר הארוחה ניתן היה לצפות בתוצאות המדהימות, נראה כי לאטריות המוכנות נדרש זמן רב להתעכל בשל תוסף הלוואי TBHQ, ממצאים נוספים מאת ה-FDA מאשרים זאת, הם מצאו בכל האטריות המוכנות בארה"ב חומר מסרטן. בין היתר הסכנות של תוצר לוואי כימי זה קשורות להיחלשות של איברים והתפתחות של גידולים סרטניים, כוללים גידולי קיבה. האם זה לא גורם לכם לחשוב פעמיים? זול ומהיר שווה ערך לרעל בעבור הגוף שלנו.

עשוי לעניין אתכם גם:

אטריות מוכנות עשויות להכיל חומר רעיל הנקרא ביספנול A

ביספנול A הינו הרכיב הכימי העיקרי המצוי בכוסות הקלקר המכילות את האטריות, לרוב הוא עשוי להידבק או להתפורר על האטריות המוכנות, כך שסביר להניח כי כולנו צורכים אותו בעת שתייה מכוס קלקר או חימום אטריות מוכנות בקופסת קלקר. משום מה, כלל האוכלוסייה לא מודעת לסיכונים העצומים שבשתייה מכוסות קלקר שמכבר זמן מה הוכח כגורם ישיר שיבוש הורמונאלי ופיתוח גידולים סרטניים. איך זה שעדיין לא ידעתם את זה? גם אנחנו שואלים. ביספנול A נמצא כבעל יכולת לשבש הורמונים נשיים, בניהם גם הורמון מסוג אסטרוגן, עשוי לפתח אי וויסות הורמונאלי ואף להוביל למחלות כמו סרטן השד.  ביספנול A כבר נמצא כבעל השפעה על מוחם המתפתח של תינוקות הנמצאים ברחם אימם או יונקים באופן קבוע. במחקר שנערך בשנת 2011, על נשים בעלות רמות גבוהות של BPA במהלך הריונן נמצא כי הן בעלות סיכוי גבוה יותר ללדת ילדים בעלי תסמינים מוגברים של חרדה, היפראקטיביות ודיכאון מוקדמים. בשנת 2008 הוציאה ממשלת קנדה את ביספינול A מהחוק וקבעה שהוא חומר רעיל, כמו כן, הוכח כי BPA כגורם ישיר למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סוכרת, וצורות מסוימות של סרטן ואף מאיץ התפתחות מינית בילדים, גורם להפרעות גדילה ומוביל להשמנת יתר.