איך להעביר צרבת – טיפים יעילים להעברת הצרבת
אתם כבר מרגישים את הצרבת קרבה ובאה ויודעים שמצפות לכם כמה שעות של תחושה לא נעימה- תחושה שהייתם שמחים מאוד לוותר עליה. אנחנו נחלצים לעזרתכם עם טיפים שימושיים שיעזרו לכם להעביר את הצרבת במהרה. כאן תמצאו פתרונות לצרבת שמסתתרים אצלכם במטבח ממש מתחת לאף. כמעט בכל מטבח תוכלו למצוא את הדרוש להעברת הצרבת על פי אחת השיטות הבאות. לכם רק נשאר לקרוא את הכתבה, לבדוק מה יש לכם במטבח, להעביר במהרה את הצרבת וגם ללמוד איך למנוע אותה בעתיד.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
מהי צרבת?
אותה תחושת צריבה חזקה המופיעה בגרון כבר במהלך הארוחה או לאחריה מעידה על הפרעה של מערכת העיכול, מדובר בתופעה מאוד נפוצה ושמה צרבת. הרגלי התזונה שלכם משפיעים באופן ישיר על מצבי הצרבת. בעזרת תזונה נכונה תצליחו לצמצם משמעותית את התקפים, לעודד פעילות תקינה יותר של מערכת העיכול וגם להעביר במהירות ובקלות צרבות. תחושת הצריבה נובעת מעלייה של מיצי קיבה חומציים בוושט, השסתום המונע זאת בדרך כלל אינו נסגר כראוי ואנו משלמים את המחיר בתחושת צריבה. הצרבת מופיעה לרוב בעקבות אכילת מזון עתיר שומן, חומצי או מטוגן. ישנם אנשים בעלי נטייה לצרבות בעוד אחרים יאכלו בדיוק את אותה ארוחה ולא יסבלו כלל אפילו מצרבת קלה.
טיפולים טבעיים לצרבת להקלה מהירה
מיד כשמתחילה להופיע אותה תחושת צריבה אנחנו מבקשים להפסיק אותה מהר ככל האפשר, היתרון של הטיפולים הטבעיים בא לידי ביטוי בזמינות שלהם ובהעדר תופעות לוואי. עם מצרכים בסיסיים שנמצא בכל מטבח ביתי נלמד אתכם איך להעביר צרבת וגם איך למנוע אותה.
פתרון טבעי לצרבת להקלה מהירה – אבקת סודה לשתייה
שיטה מצוינת להקל על הצרבת שלכם תהיה תערובת של כפית אבקת סודה לשתייה בתוך כוס מים, אפשר להוסיף גם כמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. את אבקת הסודה לשתייה תמצאו במטבח באזור בו אתם מאחסנים את מוצרי האפייה. אבקת הסודה לשתייה משמשת כחומר סותר חומציות בעל השפעה מידית, אין מדובר בפתרון ארוך טווח אך יש כאן פוטנציאל להקלה משמעותית.
הדרך הטעימה והבריאה להקל על צרבת – שקדים!
רוב האנשים אוהבים מאוד שקדים. אם גם אתם שייכים לאוהבי השקדים תשמחו לגלות כי יחד עם כל שאר סגולות הבריאות של השקד, יש לו גם השפעה חיובית לטיפול בצרבת. נדגיש כי ההמלצה היא על שקדים לא קלויים ולא ממותקים. כדאי לאכול את השקדים קלופים. לאחר כל ארוחה כדאי באופן קבוע לאכול כמות של כ-4 שקדים להפחתת ייצור מיצי הקיבה.
חלב קר להקלה על צרבת – האם זה באמת עוזר?
שוב לא יכולתם להתאפק שלא לטעום מעוגת הגבינה ומהבורקסים הטריים שיצאו ממש עכשיו מהתנור? תחושת המועקה והתסכול יופיעו במהרה יחד עם הסימנים הראשונים לצרבת. הבשורה הטובה היא שיש פתרון, אפשר להקל על צרבת בקלות עם שתייה של חצי כוס חלב קר. החלב מכיל סידן המשמש סותר מיצי קיבה, כך מצליחה כוס חלב להקל על תחושת הצריבה בטווח הקצר. ייתכן כי לאחר זמן קצר תחושת הצריבה תחזור ויהיה עליכם לשתות שוב חצי כוס חלב קר. אל החלב הקר תוכלו להוסיף גם אכילת חופן שקדים, אכילה של 2 מלפפונים יחד עם הקליפה ולסיום, שתייה של כוס מים עם כף וחצי של מיץ לימון סחוט טרי.
אכילת מלפפון!
אמנם לא הדבר הכי שגרתי או מוכר, אך תופתעו לגלות כי אכילת מלפפון אחד או שניים תגרום להקלה מיידית בהרגשה עד להפסקה מוחלטת(!) של התחושות הלא נעימות המתלוות עם תופעת הצרבת.
פלא ושמו מיץ אלוורה
כולנו מכירים את צמח האלוורה כפתרון קסם להקלה על כוויות וגירויים בעור, הרבה מאוד תרופות סבתא מתבססות על צמח האלוורה. בשנים האחרונות אפשר למצוא את צמח האלוורה גם במתכונת של מיץ. אותו עסיס שנסחט מעלי האלוורה מסוגל לטפל בצרבות ולהביא להקלה משמעותית תוך ריפוי מערכת העיכול והפחתת תהליכי הדלקת. את מיץ האלוורה כדאי לשתות במהלך היום לעידוד פעילות תקינה של מערכת העיכול, ומניעת התקפים חוזרים של צרבת, המיץ אינו מומלץ במהלך התקף של צרבת.
מה יש לרפואה הסינית להגיד על צרבות?
הצרבת מלווה את האנושות מזה אלפי שנים וכך גם הרפואה הסינית, הסינים מכנים את הצרבת “אש בקיבה”. הם ממליצים להקל עליה תוך הימנעות מאכילה מוגזמת, בגדים צמודים, צריכת משקאות אלכוהול וקפאין, ישנה המלצה גם על צמצום צריכת מאכלים עשירים בבצל ושום. להקלה במצבים של צרבת קיימת ממליצה הרפואה הסינית על לעיסת גרעיני שומשום, אכילה של רסק תפוח עץ קטן יחד עם רסק של תפוח אדמה קטן חי. גם מיץ תפוחים סחוט טרי יכול להקל על הצרבת וכך גם תפוח אדמה מבושל קלות ללא טיגון וללא תבלינים. למניעת צרבת ממליצה הרפואה הסינית על אכילת צלחת של כוסמת אחת ליומיים. במקרים של צרבות חוזרות ישנה גם המלצה על טיפולי דיקור וטיפול באמצעות צמחי מרפא בהתאמה אישית.
המלצות של הרפואה ההודית להקלה על צרבת
פרט לרפואה הסינית העתיקה כדאי להכיר גם את חכמת הרפואה ההודית המתבססת על טיפולים טבעיים בלבד. הקלה על צרבת ברפואה ההודית תתבצע בעזרת חליטה של אניס או כוסברה. עליכם להרתיח כף אחת של עלי אניס בתוך 2 ליטרים של מים, לאפשר למים להתקרר ולשתות כחצי כוס אחת לשעה. אם אנכם נהנים מהטעם של האניס תוכלו להחליף אותו בכוסברה ולהכין את משקה הכוסברה באותה הדרך.
לעיסת זרעי שומר למניעת צרבת
בעזרת כמה פעולות פשוטות ומודעות להשפעה של תזונה על צרבת תצליחו לצמצם את היקף הבעיה וגם להפוך אותה קלה יותר. עשו לכם הרגל ללעוס מספר פעמים ביום זרעי שומר לריענון הנשימה, כך תצליחו להשפיע בצורה חיובית על ייצור מיצי הקיבה. לעיסת זרעי שומר אפשר להחליף בכוס מים חמים עם 2 כפיות זרעי שומר, המתינו כ-7 דקות, סננו את המים ושתו את התה.
משקה נענע מרענן ובריא – הרגל קבוע לאורח חיים בריא
צמח הנענע ידוע כבעל סגולות בריאות, הנענע יעילה לטיפול במקרים של צרבת וקלקול קיבה. כל שעליכם לעשות הוא לשתות כוס מים חמים עם עלי נענע מושרים למשך כ-7 דקות. עשו לכם הרגל לשתות את מי הנענע 2-3 פעמים ביום, ההכנה פשוטה, תוכלו להכין זאת בקלות גם במקום העבודה. לעיסת עלי נענע תביא עמה גם כן השפעה חיובית במקרים של צרבת.
תוסף חובה בריא לכל תפריט
ג’ינג’ר (זנגוויל) ידוע כבעל סגולות בריאות רבות, כדאי לשלב ג’ינג’ר באופן קבוע בכל תפריט. הקלה על צרבת בעזרת ג’ינג’ר תתבצע תוך ספיגה של חומציות בקיבה והרגעת העצבים המעודדים את התפתחות הצרבת. את הג’ינג’ר אפשר לשלב בבישול, לאכול כטרי וגם לשתות כתה טעים ובריא. שימו לב, הג’ינג’ר מומלץ במקרים בהם הצרבת מלווה בתחושת בחילה, הוא אינו מתאים לכל סוגי הצרבות.
באופן קבוע כדאי לבסס את התפריט על מאכלים קלים לעיכול ועשירים בסיבים תזונתיים, שלבו בתפריט באופן קבוע תפוחי עץ, בננות, אגסים, עלים ירוקים, ירקות כתומים, שקדים ואגוזים.
מאכלים שגורמים לצרבת – מה לא כדאי לאכול?
הרשימה הבאה תכלול כמה מזונות אהובים מאוד, צפויות חדשות רעות לאוהבי שוקולד, משקאות מוגזים, קפאין, בשר אדום עשיר ועוד. שמירה על תזונה נכונה תוך צמצום צריכת המזונות הבאים תצליח לסייע לכם להימנע מתחושת הצרבת ולהחליף התקפי צרבת קשים בהתקפים קלים.
ידעתם כי שוקולד גורם אצל חלק מהאנשים לייצור מוגבר של חומצות קיבה? למניעת צרבת נמליץ לצמצם ככל האפשר צריכת שוקולד חלב. בעבור אלו שלא מסוגלים לוותר על השוקולד נמליץ על החלפת שוקולד החלב בשוקולד מריר שמביא השפעה פחות גרועה על הקיבה.
אל מחוץ לתפריט תתבקשו להוציא גם משקאות מוגזים, בועות הסודה מעודדות ייצור של מיצי קיבה. כאשר מדובר במשקאות מוגזים בתוספת קפאין ההשפעה שלילית עוד יותר. אוכל מטוגן ידוע כאוכל לא בריא, יש לצמצם את צריכתו גם בשם הבריאות וגם בשם הצרבת. כמות רבה של שמן באוכל מטוגן גורמת לתהליכי עיכול ארוכים מהרגיל, דבר הגורם לצרבת. אם בכל זאת החלטתם לאכול אוכל מטוגן נסו לספוג היטב את כל השמן מהמזון.
מוצרי מזון עתירים בשומן – מתכון בטוח לצרבת
ההמלצה למניעת צרבת היא הימנעות מצריכת מוצרי מזון עתירי שומן. ההמלצה היא על הימנעות מחמאה, גבינה עתירת שומן, מרגרינה. גם ארוחות בשריות עתירות שומן יש לצמצם, החליפו בשר אדום עתיר שומן בבשר רזה דל שומן (בשר עוף או הודו), צריכת בשר אדום כדאי לצמצם לפעם בשבוע.
עם השנים תלמדו לזהות את התגובות של הגוף למוצרי המזון שאתם צורכים ותדעו אלו מזונות מעוררים אצלכם צרבת חמורה ואלו מוצרי מזון מעוררים רק צרבת קלה. טיפול בצרבת באמצעות תזונה יוכל לסייע לכם משמעותית להפחית את התסמינים ולחזור לחייך.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח