גילוי מדעי חדש – איך להפחית 60% מהקלוריות של אורז?
מגיפת השמנת הופכת לתופעה שכיחה בקרב השנים, כיום קיימת הערכה כי מספר האנשים הסובלים מהשמנת יתר זהה למספר האנשים הסובלים מתת משקל בעולם, כך שלמעשה מחצית מאנשי העולם שמנה מידיי והמחצית השנייה גוועת ברעב. בארה”ב שני אנשים מתוך כל שלושה סובלים מהשמנת יתר, בהערכה גסה זה בערך 70 מליון אנשים, השמנה נובעת מאגירה יתרה של שומנים בגוף, בעולם המודרני קיים חוסר איזון משווע בין כמות הקלוריות אשר נכנסות לגוף לכמות הקלוריות והאנרגיה שיוצאת מהגוף, משמע לא רק שאנחנו מכניסים יותר מאשר מוצאים, אנחנו למעשה לא פעילים כלל לעומת כמות הצריכה היום יומית שלנו.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
ברור שאין לנו פתרונות פשוטים או תיקונים מהירים לסוגיה הזו, אך בשנים האחרונות מדעים רבים מנסים לגלות דרכים יעילות למזער את הבעיה. הראי אנחנו חייבים לאכול בכדי לשרוד, אבל האם אנחנו למעשה אוכלים יותר מידיי? אנחנו מאמינים שכן, שינוי התזונה שלנו יכול להפחית את מאזן הצריכה שלנו להפוך אותו נכון לגופנו אך הוא לא הגורם היחיד, תנועה היא גורם נוסף, אנחנו לא פעילים מספיק, ותזונה לא יכולה לעשות את האפקט לבדה. עם זאת מדענים גילו טריק החותך את מאזן הקלוריות באורז שאנחנו מבשלים בבישול ביתי, וזהו נתון בעל ערך רב, נמצא שניתן להפחית ממנת אורז עד 60% פחות קלוריות מבלי לאבד את הערך התזונתי שלה.
התגלית המעניינת הזו הוצגה באסיפה הלאומית של האגודה האמריקאית לכימיה, מספר 249, ובה הוצגו כמה נתונים. כמו שכולנו יודעים אורז הוא מזון מאוד מבוקש ברחבי העולם, ומרכיב עיקרי בתזונה מדינות רבות, 90% מצריכת האורז העולמית מתרכזת ביבשת אחת והיא אסיה. אורז הוא זול, קל לבישול, מזין ומשתלב עם מזונות רבים אחרים, וזאת כנראה הסיבה שהוא נאכל בבוקר, בצהריים ובערב, אורז הוא רב גוני, ונאכל בכל שעות היממה, אורז יכול להיות חגיגי או פשוט, אך עם נשווה בין אורז לבן למזונות אחרים עשירים בעמילן נמצא שאורז עשיר מאוד בקלוריות.
מהו עמילן?
עמילן הוא הצורה הנפוצה ביותר של פחמימות בתזונה שלנו, עמילן נמצא בתפוחי אדמה, אורז, תירס ועוד רבים. עמילן הוא סוכר בתחפושת, אשר בסוף הופך לשומן כאשר אנחנו אוכלים יותר מידי, גופנו עלול להישאר עם עודפי סוכר כתוצאה מהפירוק, וחילוף החומרים, וכך אנחנו מוצאים את עצמנו עולים במשקל.
חוקרים שיערו, כי אם היה אפשרי להפוך את העמילן לקל יותר לעיכול, ככל הנראה התוצאה הנלוות תהיה הפחתה של מספר הקלוריות. תחילה הם בחנו את הכוח ותשומת הלב שהגוף מקדיש לעיכול העמילן, לאחר מכן הם התחילו להתנסות בטכניקות בישול שונות, לזני אורז שונים, האם בעזרת בישול יכול שיפור בתוכן העמילן? הם מצאו שכל מה שנדרש היו שני שינויים קטנים ומופלאים, הם החליטו לשנות את סדר ההכנה לגמרי ויותר מכך להוסיף מרכיב מפתיע שישנה את פני התמונה! תחילה הם הרתיחו מים בסיר בהתאם לכמות האורז הרצויה, הוסיפו כף שמן קוקוס למים הרותחים, ולאחר מכן בישלו את האורז. עד כאן פעולות תקינות למדיי, השינוי השני היה קירור האורז במקרר למשך 12 שעות לפני האכילה, זה הוביל להשבחת האורז וירדה של בין 10 ל-60 אחוז בקלוריות.
איך זה עובד?
לשמן הקוקוס תכונות רבות אך הוא נבחר בעיקר בשל שמנוניותו, שמן הקוקוס למעשה מוסיף שומן למים, גם תורם לכך שהאורז לא ידבק וגם גורם למולקולות השומניות בעת החימום לפרוץ את קליפת האורז ולהדבק אל העמילן, הקירור המיידי מוביל להשלמת התהליך.
החוקרים מאמינים ששמנים אחרים עשויים להשיג את אותו האפקט, אך הסוד הוא בזן האורז המסוים והאיכותי שנבחר, ככל שהאורז איכותי יותר כך ירידת הקלוריות גבוהה יותר, הם צופים ירידה של בין 1010 ל-60 אחוז בערך הקלורי למנה, בהתחשב שאורז הוא מזון בסיסי במדינות רבות החוות עלייה בהשמנת יתר, זהו נתון מהפכני אשר יכול להוביל להקטנת הבעיה.
נסו בבית ושתפו אותנו בתוצאות!
בהצלחה.
עשוי לעניין אתכם גם:
- תזונה נכונה – 20 מאכלים שיאריכו משמעותית את חייכם
- דיאטה מהירה – 9 קילוגרם ב-30 ימים
- 10 מאכלים המחזקים את המוח שחייבים לדעת עליהם
- בריאות בצלחת – ירקות שמונעים מחלות
- תזונה נכונה – 10 פירות שישפרו לכם את הבריאות
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח