מי אמר שסלטים צריכים להיות משעממים
מחפשים רעיונות ומתכונים לסלטים מיוחדים ומרעננים? האם גם לכם נמאס לאכול כל יום סלט ירקות לארוחת ערב ואתם מחפשים מתכונים לסלטים מעניינים וטעימים? ובכן, רוב הישראלים רואים בסלט כמנת פתיחה מרעננת ובריאה לפני המנה העיקרית, בעוד רבים אחרים אוכלים סלט רק כאשר הם מקפידים על דיאטה ומנסים להפחית משקל.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
יש לא מעט ישראלים בכל הגילים שעבורם סלט הוא מנה דלת טעם המיועדת בעיקר לשומרי משקל, לכן כדאי לדעת כי גם אתם יכולים לשדרג את איכות ורמת הסלטים שאתם מכינים באמצעות תיבול מדויק ומעט שונה או הכנת סלטים מיוחדים ועשירים בטעמים ומרקמים לפי מתכונים מקוריים ומלהיבים. כעת, גם אתם יכולים להפתיע את בני המשפחה והחברים עם סלט מושקע ומרענן, והגיע הזמן לתת לסלטים את הבמה המרכזית, כיוון שסלט יכול לשמש כארוחה מלאה ומשביעה, ולא רק כתוספת זניחה בצד.
טיפים לשדרוג סלט ירקות
ברוב הבתים בישראל נהוג להכין ארוחת ערב הכוללת חביתה, לחם או טוסט עם גבינה, סלט ירקות וכדומה. הילדים וגם ההורים משתעממים מהסלט הרגיל, לכן כדאי לכם להכיר מספר טיפים באמצעותם תוכלו להקפיץ ברמה רמות את הטעם של סלט הירקות שלכם.
- אם תתחילו לסנן את המיץ מהעגבניות תשדרגו את הטעם והמרקם של הסלט שלכם, העגבניות מלאות במיץ הפוגע בטעם ובאיכות הסלט.
- הוסיפו טחינה סמיכה ואיכותית מעל הסלט לשדרוג הטעם ולחוויה קולינרית בסגנון המטבח הערבי.
- אפשר לשדרג בקלות את הסלט באמצעות הוספת עלים ירוקים טריים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, אורגנו, עירית, בצל ירוק ועוד.
- מידי פעם כדאי להוסיף לסלט הירקות הרגיל פרוסות דקות של כרוב אדום, הכרוב משדרג את הטעם, מוסיף צבע חיוני לסלט שלכם והוא גם עשיר בוויטמין C.
- סלט קצוץ כמו במסעדות תמיד טעים יותר, לכן כדאי לכם להשקיע קצת יותר בחיתוך הירקות, כפי שמגישים את הסלט במסעדות הים תיכוניות.
- אפשר לשדרג כל סלט באמצעות תוספות כמו טונה, ביצה חתוכה לפרוסות דקות, גבינה בולגרית מגורדת, אגוזי מלך, נבטוטים, חמוציות וכיוצא בזה.
- הכינו אנטיפסטי מירקות שונים מראש ושימרו את הרכיבים במקרר, כך תוכלו להוסיף בכל פעם רכיב אחד או יותר ולשדרג את טעמי הסלט. מומלץ לשמור בקירור בטטה צלויה בתנור, פרוסות של קישואים וחצילים לאחר צריבה על מחבת פסים, פלפל קלוי וכדומה.
טיפים והמלצות לסלטים מרעננים ומעט שונים
סלט יכול להפוך לארוחה שלמה ומשביעה, לכן כדאי להפסיק לראות בסלט כמנה דיאטטית בלבד או כתוספת לפני הארוחה. כדאי לחפש באתרים מקצועיים באינטרנט, כדוגמת פורטל בישולים, מתכונים לסלטים אקזוטיים או מתכון לסלט מעניין ומקורי אחר.
בכל בית יש מצרכים קיימים שניתן להוסיף לסלט שמכינים, למשל גרגרי חומוס, פלפל קלוי, טונה, אגוזים, חזה עוף, חמוציות וגבינות מסוגים שונים. כדאי לדעת כי בכל מטבח יש סלטים קלים להכנה עם טעמים ייחודיים ומלהיבים, וכדאי לנסות את הסלטים האופייניים למטבח האסיאתי, האיטלקי וכמובן הים תיכוני.
מתכון לסלט עדשים שחורות ועגבניות שרי
מתכון מהיר וקל להכנה שמוסיף הרבה צבע לשולחן ומתאים לכל ארוחה. תוך פחות מעשר דקות הכנה תיהנו מהסלט הבריא והמרענן.
מצרכים:
1 כוס עדשים שחורות
2 בצל סגול
3-4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
חצי סלסלה עגבניות שרי
הוראות הכנה:
לחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות, להכניס תבנית מרופדת בנייר אפייה ועליה חצאי עגבניות שרי ופרוסות בצל סגול. יש לזרות מלח גס וליצוק שמן מעל הירקות, להוציא מהתנור לאחר כ-15 דקות.
במקביל לצליית הירקות מבשלים את העדשים, יש לבשל את העדשים עד שהן מוכנות לאכילה אך לא רכות מידי. מסננים נוזלים ומשאירים בצד להתקרר.
בקערה חגיגית יוצקים את העדשים והירקות הצלויים, מוסיפים תבלינים לפי הטעם האישי, כדאי להוסיף צרור פטרוזיליה ולהוסיף עוד שמן זית, אפשר לשדרג את הטעם עם מעט חומץ בלסמי.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח