8 מזונות אנטי דלקתיים שכדאי מאוד לכלול בתזונה היומית
אמא אדמה הנפלאה דאגה לנו עד כדי כך שהיא דאגה להשאיר לנו מזונות רבים אשר ישמשו אותנו במפגש עם דלקות שונות. מזונות אלו, לא רק עשויים למנוע דלקות עתידיות אלא גם להלחם בדלקות קיימות ושונות המתפרצות בגוף במקביל. רבים לא מודעים לכך שדלקות הן תהליך אשר יכול להיות חלק מתגובה חיסונית נורמאלית. דלקות מערכתיות או כרוניות נוצרות כל הזמן בגופנו, אם זה בשל לחץ בעבודה, זיהומים סביבתיים, דיאטות שונות וכן גם בשל הפיכת הרגלים רעים לקבועים. כדי להימנע ממצבים אלו, להקל ולשפר את תהליכי חילוף החומרים בגוף אספנו בעבורכם 8 מזונות בעלי תרכובות אנטי דלקתיות שכדאי מאוד להתחיל לכלול בתזונה היומית שלכם. אז שיהיה בתאבון!
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
ג’ינג’ר
לשורש הג’ינג’ר יש שימוש ניכר בג’ינג’ר במטבח האסייתי בשל הנינוח החזק והטעם הדומיננטי שלו. זנגביל או ג’ינג’ר, מכיל תרכובות אנטי דלקתיות חזקות מאוד, הן נוגדות חמצון ונקראות ג’ינג’רולים הידועים למדע כמה מאות שנים. הג’ינג’ר מועיל מאוד בעבור אנשים רבים עם סוגים שונים של דלקות מפרקים. הג’ינג’ר משמש להפחתת כאב ולשיפור הניידות שלהם על ידי הפחתה משמעותית של בעיות הדלקת. מתוך שיחה עם חולים שונים ניתן להבין כי תוצאות הג’ינג’ר מצוינות, לאחר שלמדו כיצד לשלב את הג’ינג’ר כחלק מהתפריט הקבוע הוא הפך לקלף המנצח שלהם ולמעשה האסטרטגיה החזקה ביותר כנגד בדלקת. אנו ממליצים לשלב בתוך התזונה היומית ג’ינג’ר כדי גם ליהנות מטעמו ומהשפעתו הכוללת.
כורכום
התבלין הנפלא הזה יכול לשמש אותנו בכדי לתת צבע, ארומה או טעם לכל מתכון. רבים לא יודעים, אך כורכום משמש מזה כבר זמן רב כמרכיב אנטי דלקתי ברפואה האסייתית. במחקרים מדעיים נמצא כי הכורכום הוכח כבעל תרכובת דומה ל”איבופרופן” שהוא כדור המשמש לשיכוך כאבים (אדוויל, אדקס, נורופן). כורכום הוא נשק של עוצמה, אשר יכול לשמש אותנו בזמן כאבי ראש שונים, על ידי אכילה של מאכלים עשירים בכורכום במקום לקחת כדור לשיכוך כאבים. הגוף ובעיקר הכבד שלנו יודו לנו על פעולה זו ואנחנו נזכה לחיסון דלקתי, הפחתה בכאבים והנאה מטעמו הטעים של תבלין הכורכום.
שמן קוקוס
שימוש בשמן קוקוס לבישול הוא רעיון נהדר. לא רק ששמן הקוקוס אינו מייצר תוצרי לוואי רעילים כאשר הוא מבושל בטמפרטורה גבוהה כמו רוב השמנים, אלא גם מכיל תרכובת מיוחדת הנקראת חומצה לאורית אשר הוכחה במחקרים כבעלת תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי בקטריאליות רבות. כמו כן, אחד הגורמים החשובים ביותר של דלקת כרונית בגוף הוא חוסר האיזון בין היחסים בין אומגה 6 לאומגת 3 בגוף. בעיקרון, מה שזה אומר הוא שמצד אחד, אין לנו מספיק אומגה 3 בזמן שיש לנו יותר מדי אומגה 6 בגוף. רוב שמני בישול העשויים מירקות שונים, כגון שמן תירס, שמן קנולה, שמן סויה ומרגרינה מלאים באומגה 3. החלפתם בשמן קוקוס תאפשר לנו לתקוף את הבעיה משתי זוויות שונות.
אגוזי מלך
אגוזי מלך מדהימים כחטיף פשוט, שכן הם עמוסים בויטמינים ומינרלים. הם גם יכולים להיות תוספת נהדרת לדיאטה בשל נוכחותם של כמה תרכובות מאוד מיוחדות וייחודיות. תרכובות אלו בעלות חומרים מזינים ואנטי דלקתיים מצוינים המסוגלים להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית וסרטן השד באופן משמעותי. שימו לב כי תרכובות אלו נמצאות בעיקר בעור הכהה הדק שמכסה את האגוז בתוך הקליפה, אז אל תשכחו לאכול גם אותו.
דגים שומניים
אומגה 3 משמשת ככלי הנשק הטובים ביותר במלחמה נגד דלקות כרוניות, דגים שומניים כמו סלמון, מקרל או סרדינים עמוסים באומגה 3. מחקרים מדעיים מצאו כי שלעומת איבופרופן, הידוע גם כאדוויל, לאומגה 3 יש להם השפעה שווה ערך בהפחתת כאבי המפרקים! חשוב לדעת כי בישול בטמפרטורה גבוהה עלול לגרום לאובדן של הערכים הגבוהים של החומצות החשובות הללו ולכן עדיף לאכול את הדגים מאודים או מבושלים בטמפרטורה נמוכה.
פירות יער
קבוצה נוספת של חטיפים נוחים המשמשים כנוגדי דלקות כוללת פטל שחור, אוכמניות, פטל אדום, תותים ואוכמניות. הם מלאים פלבנואידים שנחשבים נוגדי חמצון חזקים. לפלבנואידים הנמצאים בפירות יער יש שפע של תכונות אנטי-דלקתיות המגנות על התאים מפני נזקים הנגרמים על ידי דלקת. פלבנואידים אלה מרוכזים בעיקר על גבי “עור” פירות היער.
ירקות ממשפחת המצליבים
ירקות ממשפחת המצליבים מוסיפים טעם נהדר וצבע ססגוני לארוחות האהובות עליכם. ברוקולי, כרובית, כרוב ועוד רבים אחרים כבר הוכיחו כי הם עשויים להיות מלאים בנוגדי חמצון וכן גם בוויטמינים חשובים כגון ויטמין C ו- E שעוזרים במניעת אלרגיות, דלקות מחלות שונות כגון סרטן ומחלות לב נוספות. בנוסף נמצא כי לירקות מסוימים ממשפחת המצליבים כגון כרובית יש יכולות אנטי פטרייתיות, דבר אשר יכול להיות שימושי בעת שמנסים לחסל פטריות שונות בגוף.
סלק
סלק השייך למשפחה הסלקיים, טעים, זול ומלא במקורות ייחודיים של חומרים מזינים רבי עוצמה בשם בטאלאינים, הם אלו המעניקים לסלק את צבעו החזק. חומרים מזינים אלו הוכחו כמקור נהדר המספק נוגדי חמצון חזקים ואנטי דלקתיים. מבושל או לא מבושל סלק יכול להיות תוספת נהדרת לארוחת הערב שלכם.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח